Μπισκότα σοκολατένια, με ελληνικά κελυφωτά φιστίκια και αρωματισμένο με πορτοκάλι ελαιόλαδο!

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κούπα κακάο
  • 1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κούπα αρωματισμένο ελαιόλαδο με πορτοκαλί*
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
  • 2 αυγά
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα δάκρυα σοκολάτας γάλακτος
  • ½ κούπα χοντροσπασμένα ελληνικά κελυφωτά φιστίκια της Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμενα ΣΥΚΑ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ανακατεύουμε με το μίξερ, τις ζάχαρες με τα υγρά υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Ανοίγουμε λίγο με το χέρι και ρίχνουμε τα φιστίκια και τα δάκρυα σοκολάτας.
  • Κάνουμε μια μεγάλη μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
  • Τα φυλάμε σε σιδερένιο κουτί που το έχουμε στρώσει παντού με λαδόκολλα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !

* Ελαιόλαδο με άρωμα πορτοκαλιού.

  • Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε 1 κούπα ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και την φλούδα από άλλο μισό.
  • Κλείνουμε καλά και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 10 ήμερες.
  • Κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε αφαιρούμε 1 φλιτζανάκι του καφέ και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της συνταγής.
Scroll to Top