Σύκα με καρύδια και μελί στο τηγάνι!

ΥΛΙΚΑ:

  • 12 αποξηραμένα σύκα της Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμενα ΣΥΚΑ
  • 24 καρύδια (μισά)
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • ½ κούπα μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε τα σύκα στην μέση και βάζουμε στο εσωτερικό πιέζοντας να εφαρμόσει το καρύδι.
  • Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα σύκα με το καρύδι με την εξωτερική μεριά να ακουμπάει στον πάτο.
  • Ανακατεύουμε το μέλι με τον χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε τα σύκα.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με τον χυμό από το τηγάνι.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

ΥΓ.: Ταιριάζει υπέροχα και με γιαούρτι και με παγωτό βανίλια και φυσικά με τσίπουρο!

Scroll to Top