Τρουφάκια ενέργειας με ξερά σύκα!

Υλικά:

  • 15 κομμάτια Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμενα ΣΥΚΑ
  • ½ κούπα + 2 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 κούπα βρώμη (χωρίς γλουτένη εάν είναι απαραίτητο)
  • ½ κούπα άνθος ορύζης με άρωμα βανίλια
  • ¼ κούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας σταγόνες ή τρούφα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Βάλτε τα σύκα και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων.
  • Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
  • Βγάλτε το από τα μικροκύματα και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει ομογενές και λείο.
  • Αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
  • Προσθέστε την βρώμη, το άνθος ορύζης και ανακατέψτε καλά.
  • Αναμείξτε προσεκτικά τις σταγόνες ή την τρούφα σοκολάτας και αν χρειαστεί προσθέστε και τις 2 κουταλιές επιπλέον νερό.
  • Πλάστε 30-35 τρουφάκια (μπαλάκια) προσεκτικά, ακουμπήστε τα σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σε σκεπασμένο δοχείο στο ψυγείο διατηρούνται μια εβδομάδα.

Καλή σας όρεξη!