Άλειμμα φτιαγμένο από ξερά σύκα!

Με την βασική συνταγή για το άλειμμα φτιαγμένο από ξερά σύκα, Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμένα Σύκα μπορούμε να φτιάξουμε μια σειρά από απίθανες άλλες συνταγές γλυκές και αλμύρες…

Βασική συνταγή
Υλικά:

  • 1 κούπα κομμένα ξερά σύκα
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι Σαμιώτικο κρασί

Εκτέλεση:

  • Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι τα σύκα και το νερό και βράστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Στην συνέχεια όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε καλά, μέχρι να έχετε μια ομοιογενή κρεμά.
  • Βάλτε την κρέμα σε ένα γυάλινο βαζάκι αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.
  • Μπορεί να μείνει στο ψυγείο σκεπασμένο 3-4 ημέρες.
❗️Σαλάμι με γλυκεία καπνιστή πάπρικα και πιπέρι❗️

– Στην πιο πάνω συνταγή προσθέτουμε:

  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι καπνιστή γλυκεία πάπρικα

Ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα, τυλίγουμε για να πάρει το σχήμα του σαλαμιού. Κατόπιν το βάζουμε σε μια λαμαρίνα και το φουρνίζουμε στους 100° C για 2 ώρες ή στους 60° C με αέρα για 6 ώρες. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

✔️ Συνοδεύει υπέροχα πιάτα με κυνήγι, ποικιλίες αλλαντικών και τυριών και είναι φανταστικό με ζεστό ψωμί και γλυκό κρασί.

Scroll to Top