ΥΛΙΚΑ:
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κούπα κακάο
- 1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κούπα αρωματισμένο ελαιόλαδο με πορτοκαλί*
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
- 2 αυγά
- 2 φακελάκια βανίλια
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα δάκρυα σοκολάτας γάλακτος
- ½ κούπα χοντροσπασμένα ελληνικά κελυφωτά φιστίκια της Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμενα ΣΥΚΑ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακατεύουμε με το μίξερ, τις ζάχαρες με τα υγρά υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Ανοίγουμε λίγο με το χέρι και ρίχνουμε τα φιστίκια και τα δάκρυα σοκολάτας.
- Κάνουμε μια μεγάλη μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
- Τα φυλάμε σε σιδερένιο κουτί που το έχουμε στρώσει παντού με λαδόκολλα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !
* Ελαιόλαδο με άρωμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε 1 κούπα ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και την φλούδα από άλλο μισό.
- Κλείνουμε καλά και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 10 ήμερες.
- Κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε αφαιρούμε 1 φλιτζανάκι του καφέ και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της συνταγής.