Πιλάφι με μπαχαρικά και Ελληνικά κελυφωτά φιστίκια!

Πιλάφι με μπαχαρικά και Ελληνικά κελυφωτά φιστίκια της Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμένα Σύκα

Υλικά:

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 250 g ρύζι μπασμάτι
  • ½ κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.
  • 1 κούπα ζωμό της αρεσκείας σας.
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά (κιτρινόριζα) σκόνη
  • ½ κουταλάκι κύμινο σπόρους
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • ½ κούπα καθαρισμένα ανάλατα κελυφωτά Ελληνικά φιστίκια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει.
  • προσθέτουμε το ρύζι και καβουρντίζουμε για 1 λεπτό.
  • προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φιστίκια.
  • βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει (20′ περίπου), ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  • κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα φιστίκια και το σερβίρουμε ζεστό.

Καλή Όρεξη!

Scroll to Top