Πιλάφι με μπαχαρικά και Ελληνικά κελυφωτά φιστίκια της Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμένα Σύκα
Υλικά:
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 250 g ρύζι μπασμάτι
- ½ κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου.
- 1 κούπα ζωμό της αρεσκείας σας.
- ½ κουταλάκι κουρκουμά (κιτρινόριζα) σκόνη
- ½ κουταλάκι κύμινο σπόρους
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- ½ κούπα καθαρισμένα ανάλατα κελυφωτά Ελληνικά φιστίκια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει.
- προσθέτουμε το ρύζι και καβουρντίζουμε για 1 λεπτό.
- προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φιστίκια.
- βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει (20′ περίπου), ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
- κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα φιστίκια και το σερβίρουμε ζεστό.
Καλή Όρεξη!