ΥΛΙΚΑ:
- 12 αποξηραμένα σύκα της Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμενα ΣΥΚΑ
- 24 καρύδια (μισά)
- 3 κουταλιές βούτυρο
- ½ κούπα μέλι
- χυμό από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβουμε τα σύκα στην μέση και βάζουμε στο εσωτερικό πιέζοντας να εφαρμόσει το καρύδι.
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα σύκα με το καρύδι με την εξωτερική μεριά να ακουμπάει στον πάτο.
- Ανακατεύουμε το μέλι με τον χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε τα σύκα.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με τον χυμό από το τηγάνι.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
ΥΓ.: Ταιριάζει υπέροχα και με γιαούρτι και με παγωτό βανίλια και φυσικά με τσίπουρο!