Υλικά:
- 15 κομμάτια Καστανιώτισσα Γεωργική Αποξηραμενα ΣΥΚΑ
- ½ κούπα + 2 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 κούπα βρώμη (χωρίς γλουτένη εάν είναι απαραίτητο)
- ½ κούπα άνθος ορύζης με άρωμα βανίλια
- ¼ κούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας σταγόνες ή τρούφα μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Βάλτε τα σύκα και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων.
- Βάλτε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
- Βγάλτε το από τα μικροκύματα και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι να γίνει ομογενές και λείο.
- Αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
- Προσθέστε την βρώμη, το άνθος ορύζης και ανακατέψτε καλά.
- Αναμείξτε προσεκτικά τις σταγόνες ή την τρούφα σοκολάτας και αν χρειαστεί προσθέστε και τις 2 κουταλιές επιπλέον νερό.
- Πλάστε 30-35 τρουφάκια (μπαλάκια) προσεκτικά, ακουμπήστε τα σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε σκεπασμένο δοχείο στο ψυγείο διατηρούνται μια εβδομάδα.
Καλή σας όρεξη!